Δευτέρα 5 Φεβρουαρίου 2018

Δήμαρχος : Αποφασίσω και διατάζω την… κατάργηση της προκήρυξης στάσης εργασίας από το Σύλλογο Εργαζομένων και την ΠΟΕ-ΟΤΑ

Image result for Δήμαρχος ΑλίμουΣτο Δήμο Αλίμου, Σύλλογος Εργαζομένων και ΠΟΕ-ΟΤΑ έχουν προκηρύξει για σήμερα Δευτέρα 5Φλεβάρη στάση εργασίας και κινητοποιήσεις ενάντια στην προσπάθεια του δημάρχου Αλίμου Ανδρέα Κονδύλη να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα (εδώ περισσότερα). Όλα καλά θα πει κάποιος. Έλα, όμως, που ο δήμαρχος Αλίμου έχει λόγο και για τις συνδικαλιστικές δράσεις, με αποτέλεσμα να απειλεί εργαζομένους και συνδικαλιστές…. Αναλυτικότερα:
Ο δήμαρχος Αλίμου, όπως δείχνουν άλλωστε και τα «έργα» του, έχει δημιουργήσει στο δήμο του «βιομηχανία» διώξεων εναντίον εργαζομένων ή συνδικαλιστών του δήμου, που αντιδρούν στα σχέδιά του, όχι μόνον όσον αφορά στην ιδιωτικοποίηση υπηρεσιών αλλά και σε κάθε ενέργειά του παράβασης εργασιακών δικαιωμάτων.
Δείγμα της αυταρχικής και ασύδοτης συμπεριφοράς του είναι και το με Αρ. Πρωτ.: ΓΔ645/2-2-18έγγραφό του που απέστειλε στο σύνολο των οργανικών μονάδων και υπαλλήλων του δήμου, τα ΝΠΔΔ και τα ΝΠΙΔ του Δήμου Αλίμου, μέσω του οποίου απειλεί άμεσα τους εργαζομένους με τις «νόμιμες συνέπειες», στην περίπτωση:
α. που απέχουν από την υπεργασία το Σαββατοκύριακο 3-4 Φλεβάρη,
β. που πραγματοποιήσουν τη στάση εργασίας, για τη Δευτέρα 5 Φλεβάρη· μάλιστα, ως… άλλος δικαστής την κρίνει από μόνος του ως παράνομη (σ.σ.: προφανώς, εσκεμμένα, «δε βλέπει» ο δήμαρχος ότι τη στάση εργασίας, και μάλιστα σε όλους τους δήμους της Αττικής, την έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, το δευτεροβάθμιο συνδικαλιστικό όργανο των εργαζομένων στους δήμους).
γ. που πραγματοποιήσουν την έκτακτη Γενική Συνέλευσή τους, εντός της στάσης εργασίας που έχει προκηρύξει η ΠΟΕ-ΟΤΑ· «οποιαδήποτε απουσία από την Υπηρεσία θα είναι αδικαιολόγητη, με τις νόμιμες συνέπειες που αυτό επιφέρει», λέει χαρακτηριστικά.
Σε κάθε περίπτωση, και αυτή η προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων του Δήμου Αλίμου από το δήμαρχο θα πέσει στο κενό. Εργαζόμενοι και συνδικαλιστές δηλώνουν πως δεν πτοούνται από τέτοιες πρακτικές και θα στείλουν νέο ηχηρό μήνυμα στη δημοτική Αρχή Αλίμου, απόψε, στις 7.30μμ., κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου της πόλης (σ.σ.: υπάρχει θέμα στην Ημερήσια Διάταξη για το ξεπούλημα της καθαριότητας), πως ούτε η καθαριότητα αλλά ούτε και καμία άλλη υπηρεσία του δήμου θα δοθεί βορά στα εργολαβικά συμφέροντα, σε βάρος των εργαζομένων και των δημοτών του Αλίμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου